Zahájení školního roku

Vážení rodiče, milí žáci,

dovolte mi, abych Vás seznámila se základními informacemi k začátku školního roku. Školní rok 2023/2024 zahájíme již tradičně společně v pondělí 4. září v 8.00 hodin na Masarykově náměstí. Žáci se zde potkají se svými třídními učiteli a k dispozici budou také informace, do které třídy jsou (noví žáci) zařazeni.

Žáci (přípravné třídy a třída 1.D) z našeho detašovaného pracoviště školy Všestary zahájí školní rok přímo ve škole Všestary také v pondělí 4. září v 8.00 hodin.

V tento slavnostní den žáci 2. – 9. tříd ještě nepůjdou do školy. V provozu nebude školní jídelna ani školní družina.

Do tříd se půjdou podívat pouze žáci (společně se svými rodiči) z přípravných a prvních tříd (cca 8:45 – 9:30).

 

Harmonogram výuky v prvním týdnu školního roku pro 1. a 2. stupeň (mimo 1. třídy):

 

Od úterý 5. září bude v provozu školní jídelna i školní družina (i ranní družina od 6:45 ve všech našich školních budovách – škola Všestary, škola na Masarykově náměstí a škola v Bezručově ulici).

V úterý 5. září a ve středu 6. září bude vyučování věnováno třídním aktivitám, které budou organizovat třídní učitelé. Konec výuky bude v těchto dnech probíhat následovně:

  • 1. stupeň, konec vyučování po 5. vyučovací hodině (12:35 hod.)
  • 2. stupeň, konec vyučování po 4. vyučovací hodině (11:40 hod.)

Od čtvrtka 7. září bude probíhat výuka podle řádného rozvrhu.

 

Harmonogram výuky pro žáky prvních tříd v prvním týdnu školního roku:

 

5. září – 6. září (úterý – středa) bude výuka probíhat první dvě vyučovací hodiny (do 9.45 hod.). Navazovat bude školní družina a oběd ve školní

jídelně. Případně je možné si prvňáčka vyzvednout osobně (po dohodě s paní učitelkou) hned po skončení výuky – tedy v 9.45 hodin.

Od čtvrtka 7. září bude výuka probíhat dle rozvrhu.